vrijdag 14 mei 2010

De Wentersronde

Nog nooit van gehoord, hoor ik u denken. Nou, ik ook niet, totdat ik begin deze week de TEP (Toer Evenementen Programma), een uitgave van de NTFU met alle fietstochten tot en met februari 2011, aan het doornemen was. Doel: een aardige toertocht van ca. 100km op Hemelvaartsdag, niet al te ver van Velp vandaan.

Is dus De Wentersronde geworden, een tocht vanuit Winterswijk (Wenters in het Nedersaksisch, vandaar) die zich voor 90% op Duits grondgebied begeeft. Samen met 'EazyE' van het wielertoerist forum de lange afstand (117 km) gereden.

Vanuit Winterswijk word je direct Duitsland in gestuurd over rustige, landelijke wegen, op weg naar de Hohe Mark nabij Gross- en Klein Reken, een glooiend en bosrijk gebied. Helaas kwamen we weinig andere fietsers tegen, een lage opkomst volgens mij, waarschijnlijk mede vanwege het koude weer. Was er zelf ook niet helemaal goed op gekleed en had voornamelijk last van koude voeten. Gelukkig konden we na 63 km aan de Kaffee mit Kuchen en ons warmen aan de kachel. Des te kouder was het direct na het opstappen in de afdaling. Brrrr. Ook na de pauze blijven we over rustige wegen met fraaie landelijke uitzichten rijden. Na een kleine 116 km komen we terug bij het gezellige clubhuis van FTC Wenters en genieten van de bal gehakt met mosterd. Fietsen maakt hongerig!

Complimenten aan de organisatie voor de fraaie route, die zeer goed uitgepijld was en waarschuwingsbordjes kende bij gevaarlijke kruisingen en zanderige wegen (vooral in het extra lusje).

Op weg naar huis zagen we Robert Gesink nog voorbij snellen op de fiets (met spatbord, foei Robert!). Wilde natuurlijk op tijd terug zijn voor de Giro etappe, net als wij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten