zondag 23 augustus 2009

Laatste ronde Vienna Chess Open

Vandaag stond de laatste ronde van het Open Schaaktoernooi op het programma. De start was al om 10:00 uur, zodat we relatief vroeg op pad moesten.

Na twee achtereenvolgende nederlagen wilde ik vandaag in ieder geval niet verliezen. Hans zou nog graag een punt toevoegen aan zijn fraaie eindsprint. Met zwart speelde ik tegen Jeremy Fraser Mitchel (2025), die mijn Slavische opening beantwoordde met de ruilvariant. In het vroege middenspel investeerde hij veel tijd op zoek naar een voordeeltje, maar zwart had steeds gelijk spel. Na 17 zetten bood ik remise aan, wat na enig nadenken werd aangenomen. Zo eindig ik met 3½ uit 9 in de A-groep. Op rating was ik als 342e (van 375 deelnemers) geplaatst, uiteindelijk als 264e geeindigd. TPR 1951, een elopunt of 25-30 gewonnen.

Ook Hans was vandaag snel klaar. Helaas niet met het gewenste resultaat. In het middenspel moest hij ingaan op een aantal afruilen, waarna een pionneneindspel onstond met voor zijn tegenstander 3 tegen 2 op de damevleugel. Wit leek eenvoudig te winnen, maar als Hans zijn kansen beter had ingeschat dan had hij wits fout moeten afstraffen. In de analyse bleek eens te meer hoe verraderlijk pionneneindspelen kunnen zijn. Hans miste dus zijn kans, verloor en eindigde zo op 4½ uit 9. Goed voor een 81e plaats in de B-groep (van 150 deelnemers) en een TPR van 1676.

Omdat we zo vroeg klaar waren en de prijsuitreiking pas om 17:00 uur zou plaatsvinden, zijn we nog even naar de Donauturm gegaan. Met 6,2m per seconde ga je in 35 seconden omhoog naar 170 meter. De toren zelf is nog iets hoger, 252 meter.


De Donauturm

Vanaf de toren heb je een fenomenaal uitzicht over Wenen.



Ook in het Donaupark wordt geschaakt, zo zagen we.



In het Sigmund Freud park genoten de Wieners van een heerlijke zondagavond.


Het Sigmund Freud park

Wij aten een heerlijke vleesschotel bij een Grieks restaurant en beeindigden daarmee een leuke schaak- en cultuurweek in Wenen. Morgenvroeg vertrekken we weer naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten